Glanshammars IF

Referat: Frövi IK - Glanshammars IF

I bland blir det inte som man tänkt sig
Toppmötet i "7:an" slutade med förlust med 1-4.
Redan i första spelminuten testar Erik ett skott med vänsterfoten, från lite längre håll, men skottet går utanför. I spelminut 4 skapar vi ett anfall som resulterar i en hörna. Vi testar en variant på hörnan där Kevin kommer i skottläge men skottet räddas av målvakt. Minuten senare får Glanshammar sin första hörna som resulterar i ett ledningsmål (0-1) efter att bollen nickas in i målområdet och där finns flera spelare i båda lagen men tillslut är bortalaget hetast och petar in bollen. I spelminut 9 rullar FIK upp ett anfall men vi tappar bollen lite för enkelt och gästerna ställer om snabbt men avslutande skott går utanför. När matchuret står på 12 tappar vi bollen alldeles för enkelt på mitten och det nyttjar gästerna och gör 0-2 efter ett snabbt inspel i straffområdet och sedan en bredsida förbi Ludde som rusade ut. I spelminut 14 får Runa bollen högt upp på plan efter att FIK vunnit en duell men Runas avslut plockas ned av gästernas målvakt. I spelminut 16 lyfter Oscar in en boll från högerkanten som medför att gästerna rensar till hörna. Wille slår hörnan mot bortre och där finns Runa men Runas nick styrs bort och vi får ny hörna som blir resultatlös. Burin fälls lite tufft i spelminut 18 och får frispark.på offensiv planhalva. Oscar slår frisparken mot Erik som finns i bortre hörnan inne i målområdet. Erik får på pannan men bollen går tyvärr över - synd bra läge. I spelminut 23 rullar vi upp ett bra anfall som slutar med att Johannes "fälls" inne i straffområdet och vill ha straff men ingen signal. Glanshammar hade ett snabbt omställningsspel och det visade de i spelminut 25 då det ställde om blixtsnabbt men slsta skottet, som kom från snäv vinkel, räddar Ludde utan problem. I spelminut 30 rullar vi bollen fint inom laget där Burin hittade fram med en fin passning till Erik som med känsla lyfter in bollen mot Johannes som elegant nickar in bollen i mål, reducerat (1-2). Fem minuter efter vår reducering är vi nära att kvittera men Burin avslut går precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Glanshammar gör en snabb omställning i spelminut 41 men Ludde är med i målet och räddar avslutande skott. Glanshammar får ett bra frisparksläge i spelminut 42 men frisparken som slås in mot mål är alldeles för hög och lång. I första halvleks sista spelminut gör gästerna återigen en snabb omställning men sista inlyftet går alldeles för långt.
I andra halvlek försöker vi göra lite ändringar i vår spelstrategi men det är bara att konstatera att detta var inte vår kväll då vi helt enkelt gör många misstag ute på planen och får inte till det spel som vi hade tänkt. Vi får et bra läge att kvittera i spelminut 51 då Rasmus inne i straffområdet är i ett bra läge men skottet går över - synd, väldigt bra läge. Minuten senare kapas Wille på offensiv planhalva. Vi får ett bra frisparksläge men Rasmus inlyft går alldeles för långt. I spelminut 54 kapas Burin på offensiv planhalva. Rasmus lyfter in bollen mot mål som medför problem för gästarnas målvakt som lyckas tippa bollen till hörna. Wille slår hörnan mot Runa som finns i bortre hörnet men Runa når aldrig bollen - synd då Runa stod i ett bra läge. I spelminut 63 tappar vi bollen och gästarna kan ställa om snabbt på sin vänsterkant och får till en inspel där en spelare från nära håll gör 1-3. I spelminut 64 gör Glanshammar ytterligare en snabb omställning som slutar med ett skott som går högt över. Anton får till ett inlägg i mitten av andra halvlek som hittar fram till Johannes men nicken räddas av målvakt. I spelminut 70 gör Glanshammar en snabb omställning och kommer i ett spelövertag som medför att Lilja fäller en anfallare några meter utanför straffområdet med frispark som följd. Frisparken som är i ett väldigt bra läge slås högt över. Nästa chans i matchen är gästarnas då de i spelminut 72 kommer i ett bra skottläge men skottet går en bit utanför. I spelmint 75 rullar vi bollen fint inom laget och spelar oss fram in i straffområdet men sedan händer ingenting och gästarna tar hand om bollen. Glanshammar vinner bollen lite väl lätt i spelminut 79 och kommer loss på ena kanten och gör sedan ett inspel in i boxen som avslutas med att en spelare i Glanshammar gör 1-4 som också blir slutresultat. I kväll var det en kväll som inte var Frövis och det är bara att gratulera gästerna till 3 poäng.